Kies jij het liefste voor een energiecontract bij Vandebron energieleverancier? Of geef je toch de voorkeur aan een energiecontract bij een andere energieleverancier? Als je deze vraag aan 100 mensen zou stellen, zouden waarschijnlijk 98 mensen het antwoord niet paraat hebben.

Het vergelijken van energieleveranciers is namelijk vrij lastig. In veel gevallen wordt namelijk puur naar de voorwaarden, het prijskaartje en een eventueel welkomstcadeau gekeken. Wat de naam van de meest gunstige energieleverancier dan precies is, hechten veel mensen niet la te veel waarde aan.

Bij het vergelijken van de energieleveranciers zijn er drie facetten waar je goed op moet letten. Deze drie facetten bespreken we graag hieronder.

Soort stroom

Allereerst is het advies om goed naar het soort stroom te kijken. Bij sommige energieleveranciers ben je verzekerd van groene stroom, terwijl andere leveranciers nog grijze stroom aanbieden. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Overigens is het wel zo dat meer en meer energieleveranciers voor de groene stroom kiezen. Dit wordt min of meer van hogere hand opgelegd, maar heeft ook te maken met de verduurzaming waar we wereldwijd mee bezig zijn.

Prijskaartje

Uiteraard is het ook van belang om goed naar het prijskaartje te kijken. De prijs voor de energie is iets waar de leveranciers zich echt mee kunnen onderscheiden. Indien je graag zo min mogelijk geld uit wilt geven, kies je logischerwijs voor de meest voordelige energieleverancier. Daarbij moet je echter ook goed naar de voorwaarden blijven kijken; dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld specifiek groene stroom wenst te hebben.

Welkomstcadeau

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het welkomstcadeau te kijken. Bij sommige leveranciers, zoals Nuon, kun je regelmatig profiteren van interessante welkomstcadeaus. Kijk hierbij niet alleen naar het cadeau zelf, maar ook naar de eisen die gesteld worden. Voor sommige cadeaus moet je bijvoorbeeld 2 á 3 jaar klant blijven.

Is het aan te raden om altijd voor een welkomstcadeau te kiezen? Dat hangt af van de andere facetten van het energiecontract. Maak daarom voor jezelf echt een goed vergelijk en let daarbij goed op de hierboven genoemde facetten!