Je huis verkopen Rotterdam? Dan heb je de keuze uit genoeg makelaars zou je zeggen. Op iedere hoek van de straat kun je wel een bord vinden van een makelaar. Echter kunnen deze makelaars ook voor jou de beste oplossing bieden? Dat is de vraag die we in dit artikel gaan bespreken. 

Wij zijn Zelfwoonhuisverkopen en wij helpen mensen bij het zelf verkopen van hun woning. Dat scheelt namelijk véél makelaarskosten en in deze markt kun je de verkoop gemakkelijk zelf doen. Wij hebben ervaring sinds 2016 in het bemiddelen en aankopen van woningen en appartementen. We rekenen géén makelaarskosten en vinden vaak binnen 3 dagen al een serieuze koper voor jouw woning!

Eerdere ervaring met het verkopen van Rotterdamse woningen

Afgelopen tijd hebben we een gezin leren kennen uit Rotterdam. Zij hadden zicht aangemeld via het formulier op onze website. Zij vertelden dat ze zo’n 25 jaar geleden geëmigreerd zijn uit Turkije en hebben in Rotterdam hun leven verder opgebouwd. Nu de kinderen groot zijn en er zelfs al kleinkinderen zijn is het stel gaan nadenken over de toekomst. Hier blijven in Rotterdam is een optie, maar weer terug naar Turkije verhuizen biedt ook voordelen. Een hoop vragen en onzekerheid, maar ook een spannende periode.

Ben jij ook van plan om nu of in de toekomst je huis te verkopen? Wij geven in een artikel op onze website zeven tips bij het zelf verkopen huis. Of je nu wel of niet gebruik van ons maakt, lees het absoluut door. Kom je er niet uit of wil je toch ons vrijblijvende advies? Dat mag uiteraard altijd, neem gerust contact met ons op!

Hoe pakken wij de verkoop aan?

Wij zijn verder in gesprek gegaan met het stel en hebben geadviseerd over de mogelijkheden. Zo hebben wij een constructie bedacht waarin het huis verkocht werd en zij het voor maximaal twee jaar kunnen terughuren. Het voordeel hiervan is dat bij verkoop van het huis nu al de overwaarde opgenomen kon worden. Met de overwaarde van ruim 100.000 euro kon het stel op zoek gaan naar een huis in Turkije. De huizenprijzen liggen daar iets lager. Voor een bedrag van ongeveer 75.000,- kon het stel een geschikt huis zonder hypotheek vinden. We zijn overeengekomen de huurprijs in Nederland te houden op een laag bedrag zodat het gezin in Nederland nog voldoende financiële ruimte had. In de huurperiode van twee jaar heeft het stel een opzegtermijn van 1 maand. Dit heeft als voordeel dat als zij een geschikt huis vinden, ze binnen korte tijd terug kunnen verhuizen naar Turkije. Uiteindelijk een win-win situatie voor beide partijen! Zelfwoonhuisverkopen zorgt voor een gemakkelijke verkoop met veel zekerheden. Ook benieuwd? Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw persoonlijke situatie met ons te bespreken.