Heb jij al lang de droom om een tweede huis te kopen? Misschien een mooi vakantiehuisje aan het strand of een tweede huis midden in de stad of juist midden op het platteland? Je bent niet de enige met deze dromen. Maar hoe kun je deze dromen financieel gezien nou realiseren? Dat is een goede vraag! Niet iedereen heeft zoveel inkomen dat hij of zij makkelijk nog een tweede huis kan betalen. De meeste mensen hebben daarom een aanvullende financiering nodig. Het nadeel hiervan is alleen wel dat de bank maar aan weinig mensen deze financiering verstrekt. Maar als je graag wilt weten hoe je deze tweede woning het beste kunt gaan betalen is het verstandig om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Door dit in overleg te doen met hypotheekadviseur is de kans groter dat je dit kunt realiseren. Ook geeft een hypotheekadviseur een realistischer beeld over de situatie.

Het aanvragen van een hypotheek

Zoals al eerder is gezegd zijn er maar weinig mensen die het geld hebben voor een tweede huis. Dus je kan je wel voorstellen dat nog minder mensen dit geld zomaar uit hun mouw kunnen schudden. Daarom vraag je meestal een lening aan en met deze lening kun je in combinatie met je eigen geld het huis kopen. Er zit alleen een grote maar aan, want de banken moeten zich houden aan strenge regels, waardoor ze niet graag een tweede hypotheek verstrekken. Als jij dit wel voor elkaar krijgt is dat echt een privilege. Je mag dan vaak maar een relatief klein bedrag bij lenen en er zijn veel extra kosten aan verbonden. Het is dus helaas niet makkelijk om dit even voor elkaar te krijgen.

Hoeveel geld kan ik dan lenen?

Ik kan niet zeggen hoeveel geld iemand kan en mag lenen. Dit verschilt namelijk heel erg per persoon en dit ligt er natuurlijk ook aan hoe duur het huis is wat je op het oog hebt om te gaan kopen. Ga je hypotheek vergelijken en op deze manier kan je door middel van het internet of een hypotheekadviseur achter komen hoeveel je dan daadwerkelijk kunt lenen. Een adviseur zal dan samen met jou in jouw financiële situatie duiken en kan jou zo het beste advies geven. Na deze gesprekken met je hypotheekadviseur kan je beginnen aan je droom, namelijk het kopen van je vakantiehuis of je huis in de stad of op het platteland!