Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen? Dan zijn aluminium kozijnen wellicht precies wat u zoekt. Aluminium kozijnen hebben namelijk de strakke en slanke uitstraling van stalen kozijnen en geven uw huis een moderne uitstraling. Daarbij zijn kozijnen van aluminium geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Waarom kiezen voor aluminium kozijnen? We vertellen u graag meer.

Wat zijn aluminium kozijnen

Voordat we beginnen met waarom u voor aluminium kozijnen zou moeten kiezen, is het wellicht handig om eerst eens wat meer te vertellen over wat aluminium kozijnen nou precies zijn. Zoals u al heeft kunnen raden zijn het kozijnen gemaakt van voornamelijk aluminium. Aluminium kozijnen hebben een zeer strakke afwerking, waardoor het minder vuil aantrekt. Daarbij zijn kozijnen van aluminium tegenwoordig bijna allemaal geïsoleerd en kunnen ze tot wel tot 20 jaar meegaan.

Voordelen kozijn van aluminium

Aluminium kozijnen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Zo kom je ze in steeds meer huishoudens tegen en dit is ook niet zo gek. Kozijnen van aluminium brengen namelijk veel voordelen met zich mee. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Aluminium kozijnen zijn slank en modern
  • Aluminium kozijnen zijn sterk
  • Aluminium kozijnen zijn duurzaam
  • Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en maten
  • Aluminium kozijnen zijn sterk isolerend
  • Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm
  • Aluminium kozijnen zijn zeer veilig

Soorten aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten. Bij HEPRO vindt u twee verschillende soorten aluminium kozijnen:

  • Decalu
  • Decalu+

Beide soorten kennen hun eigen voordelen en eigenschappen. Benieuwd naar deze twee soorten aluminium kozijnen? Neem een kijkje op de website.

Aluminium kozijnen schoonmaken en onderhouden

Aluminium kozijnen gaan het langste mee wanneer u deze goed onderhoud en eens in de zoveel tijd schoonmaakt. Gelukkig zijn aluminium kozijnen relatief onderhoudsarm. Woont u in de stad? Dan raden wij aan de kozijnen ongeveer vier keer per jaar schoon te maken. Woont u wat buiten de stad? Dan zou twee keer per jaar voldoende moeten zijn.

Aluminium kozijnen kopen?

Geïnteresseerd in aluminium kozijnen? Begrijpelijk! Aluminium kozijnen zijn razend populair en hebben dan ook veel voordelen t.o.v. andere soorten kozijnen. Neem een kijkje op HEPRO.NL voor de scherpste prijzen van aluminium kozijnen!