Het beroep van de stratenmaker is pittig, maar wel lonend. Een prachtig aangelegde straat geeft de hele wijk een fraaier uiterlijk en is dus iets waar veel waardering uit te halen valt. Echter, een stratenmaker kan meer dan alleen het grote werk. Ook de kleinere klussen kunnen uitstekend door een professional worden gedaan. Op die manier weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je er nog jaren plezier van zult hebben.

Terrassen

Een terras is een heerlijke plek om mooie zomerdagen door te brengen. Wie een fraaie tuin heeft en ruimte genoeg overhoudt voor de aanleg van een terras, doet er goed aan om dit terras aan te laten leggen door een stratenmaker. Die weet namelijk precies wat er voor nodig is om de tegels niet alleen netjes te leggen, maar ook hoe hij ze jarenlang houdbaar moet maken. Immers; je wilt niet dat de tegels na verloop van tijd gaan verzakken. Daarom gebruikt de stratenmaker verschillende soorten ondergrond, voor verschillende tegels. Welke ondergrond het beste bij jouw keuze van tegels past, zal door de expert bepaald moeten worden. Gebruik je breekbare tegels, dan moet de ondergrond extra stevig zijn.

Opritten

Wie het geluk heeft om een eigen oprit te bezitten, zal de aanleg hiervan graag aan een stratenmaker overlaten. De oprit wordt immers dagelijks gebruikt door een of meerdere auto’s, waardoor er een stevig gewicht op blijft rusten. Het is daarom goed om een expert te laten kijken naar de aanleg van de oprit, omdat je anders na verloop van tijd spoorvorming gaat krijgen op de oprit. Dat is zonde, want een fraaie oprit staat natuurlijk prachtige bij je huis. Ook hier kan de stratenmaker ervoor zorgen dat het gewicht van de auto’s zo weinig mogelijk invloed heeft op de staat van de oprit.

Een tuin

Tuinen komen in allerlei soorten en maten, maar een ding hebben ze gemeen: je wilt er graag van genieten als het mooi weer is. Daarom wil je ook dat de tuin er netjes bij ligt en de tegels mooi egaal liggen. Zeker als je jonge kinderen hebt, wil je natuurlijk niet dat ze kunnen struikelen over losliggende tegels. Huur daarom een stratenmaker in, die de tegels voor je legt. Die zal namelijk komen met exact het juiste materiaal, zodat de tegels perfect komen te liggen en geen struikelblokken gaan vormen. Op die manier is je tuin een nette, fraaie plek om heerlijke zomeravonden in door te brengen.

Afvoer van water

Een bestrater denkt aan alles, dus ook aan wat er moet gebeuren als het een keertje niet zulk mooi weer is. Mocht het flink regenen, dan is het fijn als het water op een juiste manier wordt afgevoerd, zonder dat je hier last van hebt. Daarom zorgt een stratenmaker altijd voor de juiste afwatering, zodat het water snel zijn weg kan vinden – ook als het opeens in grote hoeveelheden uit de hemel komt zetten. De blik van een expert ziet altijd meer dan u denkt en dat is bij de stratenmaker niet anders.